את מירי סגל זכריה (מירי סגל בשבילנו) הכרתי בסיור אמנות של עופרי כנעני. סיורים כאלו שפתחו לי את המוח לאמנות ולניו יורק. אבל זה פחות קשור.
אני הגעתי עם ג׳ינס מקסטרו ושאריות פליטות על הכתף ומירי הגיעה מתוקתקת עם שמלה עסקית והילת סביבה שמשדרת ׳חברים, i got this׳. מאז עברו הרבה Uberים על השדרה החמישית ולאנצ׳ים ברחבי מנהטן. מירי עדיין מתוקתקת עם עסק שבנתה בעשר אצבעות בעיר הגדולה ואני כבר מזמן בלי פליטות על הכתף, אבל כן עם מריחות חומוס על הג׳ינס.
מסלול שעובר על הפודיום ב New York Stock Exchange
לתפוס אותה זה לא פשוט, אבל הקורונה קרקעה אותה (טיסות מקוסט לקוסט באופן קבוע) וסוף סוף העלתה על המסך את הסיפור, העסק, הרילוקיישן שלה. מרתק!
שניה, לפני הכל – מירי היא הבעלים והמנהלת של חברת MS IR, חברה שמעניקה שירותים של אינבסטור ריליישנס (קשרי משקיעים) לחברות גלובאליות מתחומי הטכנולוגיה והמכשור הרפואי, בארה״ב. החברה מסייעת לחברות ציבוריות שנסחרות בבורסות בארה״ב ובעולם או חברות לקראת תהליך הנפקה, לספר את הסיפור שלהן לשוק ההון האמריקאי במטרה להגדיל את הסחירות במניה, לזכות בכיסוי אנליטי של בתי השקעות, לגייס כסף ובאופן כללי להגדיל את הערך עבור בעלי מניות קיימים ופוטנציאלים.
סיפור אישי מרתק על עסקים, אמהות, ומגרש המשחקים של הגדולים
מה עוד? מירי הגעה לניו יורק לפני 15 שנה עם בעלה, דודי זכריה, דירקטור למאבק בטרור, במועצת הביטחון של האו״ם, אמא לאמנון (כמעט 18), אריאל (13) ואביגיל (9) וכיום גרה באזור מורנינג סייד פארק ליד אוניברסיטת קולומביה.
למה עברת לניו יורק?
כשהתגוררנו בישראל הייתי שותפה במשרד המוביל בתחום קשרי משקיעים ומאד אהבתי את התחום. עבדתי עם הרבה חברות שנסחרו בארה״ב ותמיד חשבתי שניו יורק היא המרכז העולמי ושוק ההון הגדול בעולם כדי לעסוק בתחום שלי. המעבר התאפשר בזכות הצעת עבודה שבן זוגי קיבל בתחום הטרור במועצת הביטחון באו״ם.
אוקי, איך היה המעבר לעיר הגדולה?
המעבר היה מלווה בהתרגשות ענקית וכמובן גם חששות. עזבתי תפקיד של שותפה במשרד ובשוק ההון הישראלי, אחרי עבודה של 7 שנים בתחום כולם הכירו אותי באופן אישי. שהגעתי לניו יורק, הבירה הקפיטליסטית, לא הכרתי אף אחד והייתי צריכה בעצם להתחיל מהתחלה. חוץ מזה הגענו עם ילד אחד בן שלוש שהיה מאד ורבאלי ופטפטן בעברית אבל לא ידע מילה באנגלית ומאד חששנו איך המעבר ישפיע על הביטחון העצמי ויכולת התקשורת המופלאה שלו. מתוך דאגה רשמנו אותו לגן שרובו בעברית – רננים, ואכן זה הקל מאד על הקליטה.
כשהגענו, היינו בטוחים שנגיע לתקופה של שנתיים בלבד ולכן היה לנו חשוב לנצל כל רגע וליהנות מהעיר. שכרנו דירה באפר איסט, בקומה 36 שמשקיפה על כל העיר מתוך מחשבה שאם אנחנו בניו יורק רק תקופה קצרה, כדאי שנספוג הרבה מהנוף של העיר. לקח למעלה מחודש עד שהמכולה הגיע וכל מה שהיה לנו בדירה היה מזרון מתנפח שחבר הביא, ספת פו הדב קטנה שהפכה למיטה מאולתרת עבור בן ה-3 ושני כסאות נוח. בסוף כל יום היינו מתיישבים מול הנוף של מנהטן על שני כסאות נוח ומחייכים חיוך גדול.
אז איך הגעת לאן ומה שאת עושה היום?
וואו. העבודה שלי היא חלק כל כך מרכזי ממי שאני ומה שאני אז ממש שמחה שאת שואלת ושיש לי אפשרות לשתף (יש! הערת המחברת….).
אני אתחיל מהסוף – היום אני אומרת שהעבודה שלי היא כמו עוד ילד כי אני בעלים של חברה שאני מנהלת אבל מאז ומעולם מאד אהבתי את תחום העיסוק שלי ותמיד הייתי ״מורעלת״. משקיענית, תקראי לזה איך שאת רוצה. מגיל צעיר היה לי מאד חשוב לעבוד ולהרוויח כסף. אחרי הצבא היה לי חשוב לגור קצת בחו״ל ושילבתי את התשוקה שלי לשפה הצרפתית ולפאריס ועברתי לגור שנה בפאריס שם הייתי ע. קבטית עבור אל-על. עד היום התקופה של המגורים בפאריס זכורה כאחת היפות בחיי. מאז המגורים בפאריס החלטתי שאני אגור שוב בחו״ל כי זו התנסות יוצאת דופן שתורמת המון להרחבת אופקים ותחומי עניין.
אחרי שנה של מגורים בפאריס וטיול של כמה חודשים התחלתי את לימודי באוניברסיטת תל אביב בחוג לתקשורת וספרות צרפתית. כיוון שהיה לי חשוב לעבוד, כבר בשנה השלישית ללימודי התואר החלתי לעבוד במשרד של קשרי משקיעים. שהצטרפתי זה היה זמן קצר אחרי שהמשרד נפתח ואני הייתי אחראית על ניהול לקוחות ופיתוח עסקי. במהלך שבע השנים שעבדתי בחברה הפכתי לשותפה ולקחתי חלק מרכזי בהגדלת מספר הלקוחות מ-3 ל-50 , כאשר עזבתי לארה״ב.
זמן הסתגלות והקפיצה למים במסיבת קוקטייל
אחרי שבע שנים ועבודה מאומצת עם לקוחות תובעניים גם מחוץ לשעות העבודה ובסופי שבוע, לאחר שהפכתי לדמות מוכרת בשוק ההון הישראלי בזכות הייעוץ שהענקתי לחברות כמו אם סיסטמס (נמכרה לסאנדיסק תמורת 1.5 מיליארד דולר), ליפמן (נמכרה לוריפון תמורת 800 מיליון דולר) ורבות אחרות, עברנו להתגורר בניו יורק ובעצם הייתי צריכה להתחיל מהתחלה. כפי שציינתי, תמיד היה לי חשוב לעבוד אז לא נתתי לעצמי זמן הסתגלות אלא חיפשתי עבודה מייד שהגעתי. את העבודה הראשונה מצאתי מחיפוש במודעת דרושים בניו יורק טיימס, המהדורה המודפסת. נשמע ממש עתיק. לשמחתי, התקבלתי על המקום למשרד של קשרי משקיעים במיד טאון מנהטן תוך כדי הראיון הזמינו אותי להצטרף לקוקטייל שהחברה ארגנה ב- Friar’s Club (אותו מועדון מפורסם של סיינפלד עם הז׳קט, לחובבות הז׳אנר).
כשמדברים על לזרוק למיים ולהתחיל לשחות, זה מה שהיה כשהצטרפתי לחברה הזאת. אחרי שנים של עבודה בישראל, מקום בו הכירו אותי ואני הכרתי את כולם, הייתי צריכה להתחיל מהתחלה ולבנות קשרים. גיליתי את חשיבות הנטוורקינג שזה משהו שלא מלמדים אותו בישראל כי הכל כל כך קטן אז במילא כולם מכירים את כולם. החברה שעבדתי בה- סטרטיג׳יק גרות׳ אינטרנשיונל, היתה הבית ספר הכי טוב וקשוח שהיה לי. היתה ציפייה מיידית לא רק שאעשה את העבודה ואנהל לקוחות אלא שאביא לקוחות בעצמי, מה שנקרא-
Show Me the Money
ראיתי אנשים מפוטרים אחרי שבוע, שבועיים, חודש או חודשיים, בלי סנטימנטים. לוקחים את הדברים והולכים. פשוט כי לא הצליחו להביא לקוחות חדשים. זה לא פשוט לסגור לקוחות. עם הזמן נחשפתי ללקוחות גלובאליים מרתקים, אחד מהם היה דונאלד טראמפ. בשנת 2006 הוא השיק סופר פרימיום טראמפ וודקה באמצעות חברת משקאות שנסחרה בבורסה ואני ייעצתי לחברה שנקראה דרינקס אמריקס תוך השגת כיסוי אנליטי לחברה, ייזום כתבות ואירוע השקה במגדלי טראמפ בשדירה החמישית. מסוג האירועים שמתרחשים רק בניו יורק. הצלחתי להביא לחברה כלקוחות חברות טכנולוגיה מישראל ומסין, טסתי במסגרת עבודתי ברחבי ארה״ב והרחקתי עד סין בזמן האולימפיאדה.
שוב מחפשת עבודה, הפעם באמצע משבר פיננסי
שרדתי בחברה האמריקאית כשלוש שנים עד שפרץ המשבר הפיננסי הגדול בשנת 2008 שאיתו קרסו השווקים והחברה שבה עבדתי נסגרה לאחר 22 שנים של פעילות. מצאתי את עצמי אחרי 3 שנים בהן הצלחתי לבסס את עצמי צריכה שוב לחפש עבודה בתקופה של אחד המשברים הפיננסיים הגדולים בארה״ב. מספר חודשים לאחר מכן ובעקבות תמיכה חזקה של חברים בשוק המקומי, החלטתי להקים חברה עצמאית בפברואר 2009 בשם MS-IR.
הלקוח הראשון היה חברה סינית, אחריה הגיעה הנפקה של חברה אמריקאית מובילה בתחום מסחר במטח און ליין שהונפקה על ידי מורגן סטנלי ודויטשה בנק, והחברה בניהולי נבחרה להיות יועץ לפני ההנפקה ולאחריה ועם השנים הצטרפו עוד ועוד לקוחות מובילים והרבה חברות טכנולוגיה ישראליות כמו אודיוקודס, נובה, אינמוד, רדקום, פורסייט ועוד חברות רבות אחרות שנסחרות מחוץ לארה״ב בבורסה של לונדון, סינגפור ותל אביב. ההנפקה האחרונה שליווינו היתה של חברת הציוד הרפואי אינמוד שהונפקה באוגוסט 2019 לפי מחיר של 14 דולר למניה והגיעה למחיר של כ -50 דולר תוך שלושה חודשים.
החלטות קלות או קשות, היו? קיבלת? מה עמד על מאזניים?
אחת ההחלטות המשמעותיות שעשיתי היתה לצאת לעצמאות ולהקים את MS-IR. בתקופה של אחד המשברים הפיננסיים הגדולים בארה״ב. בספטמבר 2008 ליהמן ברדרס, אחד מבנקי ההשקעות המובילים בעולם פשט את הרגל וארה״ב נכנסה למיתון הגדול ביותר מאז 1930, בפברואר 2009 יצאתי לעצמאות. כמובן שההתחלה היתה מלווה בחששות גדולים אבל החלטתי שאם אצליח לסגור שני לקוחות, יהיה כדאי לי לנסות.
עזר לי מאד שאנשים שעבדו איתי דחפו אותי, עודדו אותי והזכירו לי שגם שעבדתי בחברה האמריקאית הייתי מחוייבת להביא לקוחות רק שמרבית התשלום הגיע לכיסים של בעלי הבית ולא לכיס שלי ובעסק עצמאי, אמנם אצטרך לעבוד קשה יותר כדי להביא לקוחות אך התמורה תהיה בהתאם. יציאה לעצמאות כשיש ילדים היא גם החלטה משפחתית ומאד עזר לי שבן זוגי תמך, פירגן והאמין מההתחלה ביכולתי להרים עסק.
קשיים? שתי הנפקות בזמן לידה
כשבונים עסק עצמאי עושים הכל. בעיקר בהתחלה. את גם המנהלת, גם העובדת, גם אשת השיווק גם האדמיניסטרציה. לאט לאט ככל שהעסק גדל, התווסף הקושי של איתור אנשים טובים ומוצלחים שיתמכו בי ויסייעו לצמיחה. קושי נוסף בעסק עצמאי שאי אפשר באמת לצאת לחופשה, אחת התקופות המאתגרות בעסק שלי היו שילדתי את ביתי השלישית בינואר 2011. הייתי באחת התקופות העמוסות שהחברה שלי התמודדה איתן עד אז- טיפלתי בשתי הנפקות- אחת של חברה אמריקאית ואחת של חברה מהונג קונג ובמקביל, הלקוחות השוטפים של המשרד השתתפו בכנס שנתי של בנק השקעות. מצאתי את עצמי הולכת לכנס 3 ימים (!!!) אחרי שילדתי, בעודי מניקה רק כדי לא להרגיש שאני ״מזניחה״ את הלקוחות ולא נותנת יחס אישי. זה היה קשה אבל אפילו שהיתה לי עובדת שסמכתי עליה וליוותה את הלקוחות, רציתי שירגישו שהעבודה לא נפגעת ואני מעורבת בכל פרט.
איך מוצאים קליינטים או פרויקטים חדשים?
אני למעשה עוסקת בתחום של קשרי משקיעים כבר קרוב ל – 22 שנים, מתוכן למעלה מ – 15 בארה״ב, היום יש לי כבר מערך קשרים נרחב של בנקאים, עורכי דין, אנשיי בורד שמכירים אותי ואת הייעוץ המשמעותי שהחברה מעניקה ולמעשה הלקוחות מגיעים תמיד מהפנייה, מפה לאוזן.
למה את אוהבת את מה שאת עושה?
אני מאד אוהבת את העבודה שלי וכמו שאמרתי, החברה שלי היא למעשה עוד בייבי. אני עובדת עם חברות טכנולוגיה מתחומים מאד מגוונים והיום אני במצב שאני יכולה להחליט עם איזה לקוחות נעים לי לעבוד ועל איזה לקוחות עדיף לוותר. אני בוחרת חברות שהן מובילות בתחומן, בעלות טכנולוגיה ייחודית ובעיקר הנהלה שאני מאמינה בה ומורכבת מאנשים שכיף לעבוד איתם.
יש נקודות שבירה אבל ממשיכה קדימה
אני לא זוכרת ממש נקודות שבירה כי גם שהיה קשה, שרק התחלתי את העסק או שלקח קצת זמן שיצטרפו לקוחות חדשים, מאד נהניתי מהעבודה ותמיד ידעתי שבמקרה הכי גרוע, אוכל להצטרף למשרד אם אבחר לעשות זאת בשלב יותר מאוחר. כמובן שעד היום אני מתעצבנת אם יש לקוח שאני מעוניינת בו אבל בוחר ללכת לחברה מתחרה כי העסק שלי הוא בוטיק ולא חברת ענק אבל אני בהחלט מתנחמת בכך שהמשרד שלי גם מצליח לזכות בלקוחות שעוברים מחברות ענק כי הם מעדיפים את היחס האישי, הגישה הפרו-אקטיבית ותשומת הלב שאנחנו מציעים ובעיקר בגלל שאנחנו מוטי תוצאות.
מה ההבדלים העיקרים שאת רואה בין ניו יורק לארץ?
ההבדלים הם אדירים. בעיקר מבחינת הגודל. בישראל הכל יותר קטן ומוכר. אחרי שבע שנים שעבדתי בשוק ההון הישראלי, הכרתי את כולם על בסיס אישי וכולם ידעו מי אני. בניו יורק אפילו שאני מתגוררת כאן כבר 15 שנים, כל הזמן קמות קרנות גידור חדשות וצצים משקיעים חדשים ויש הרבה יותר משקיעים. עם זאת, 15 שנים זו תקופה ארוכה דיה כדי שאם עוסקים בתחום מוגדר כמו שלי- שוק ההון האמריקאי, חברות טכנולוגיה גלובאליות ובעיקר ישראליות, היום אני כבר יכולה לומר בביטחון, שהשחקנים בתחום בניו יורק מכירים אותי וכמובן שאני אותם.
כשרק עברתי מישראל לניו יורק ההבדל המרכזי היה שבניו יורק מכבדים הרבה יותר את שעות העבודה לעומת ישראל שמצפים ממך להיות זמינה כל הזמן, כולל סופי שבוע. מאז עברו הרבה שנים, הקמתי את העסק העצמאי שלי והיום אני מרגישה שבכל מקום שאהיה הצורך בזמינות ותגובה מהירה רק הולך ומתגבר.כיום, ההבדל מבחינתי הוא יותר בין התקופה שהייתי שכירה לעומת התקופה משנת 2009 שהפכתי להיות עצמאית ומאז אפילו שיש מספר עובדים שתומכים בי, אינני מתנתקת אפילו ליום אחד ותמיד נמצאת בקשר עם הלקוחות והעובדים, גם בחופשות וגם בסופי שבוע.
תפרגני לעצמך – כמה נקודות אור מקצועיות
בתחילת הדרך כשרק הקמתי את MS-IR הכירו לי סמנכ״ל כספים של חברה אמריקאית שמתכוננת להנפקה. זו היתה פעם ראשונה שחברה מתחום זה יצאה להנפקה וההתרגשות סביב החברה היתה גדולה. אני זוכרת שנסעתי להיפגש עם הסמנכ״ל בוול סטריט, מלאת התרגשות ובן זוגי שהוא התומך הכי גדול שלי, ניסה להוריד את רף הלחץ ואמר לי שהוא יודע שאעשה עבודה טובה אבל שלא אתאכזב אם הם לא ישכרו את שירותי החברה שלי כיוון שמדובר בחברה גדולה ומחוזרת שיכולה לבחור בכל חברת קשרי משקיעים שעולה על דעתה. לשמחתי הגדולה סמנכ״ל הכספים התרשם מההתלהבות שלי למשימה ושכר את שירותי החברה לליווי ההנפקה ולאחריה.
חוץ מזה, לאורך השנים, כל זכייה בלקוח, בעיקר כאשר התחרות הולכת וגדלה , היא משמחת מאד בעיקר כשרואים איך ייעוץ אסטרטגי נכון ומדויק מתורגם לעלייה בשווי המניה או ביכולת של חברה לגייס מיליוני דולרים מגופים נכונים. אין כמו לקבל טלפון מלקוח פוטנציאלי שמתחיל את השיחה ב״המליצו לי לדבר איתך….״
טוב, בסוף היום – לקפה – חברות ניו יורקיות – ישראליות או אמריקאיות?
רב החברות שלי כאן הן ישראליות ויש לי חברה מאד טובה אמריקאית. החיבור עם ישראלים תמיד יהיה יותר חזק. זה המנטליות, השפה, הסגנון, תמיד ארגיש שזה יותר טבעי. עם זאת, אני מתגעגעת לחברות שלי בארץ על בסיס יומיומי ומאד מקפידה לשמור על קשר חם עם מעגלים שונים של חברות שקרובות לליבי בארץ.
הזדמנויות שנוצרו בעקבות חיים בניו יורק
כשעברנו לניו יורק התחלתי להבין את המשמעות של ״ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות״. מצאתי את עצמי צריכה לבנות את עצמי מבחינה מקצועית כמעט מבראשית אחרי שהייתי מאד מבוססת מקצועית בישראל. ניו יורק, מציעה המון המון אפשרויות וצריך לנצל אותן. בישראל אפילו שהייתי שותפה במשרד לא חשבתי להקים חברה אחרי שבע שנים שעבדתי באותה חברה. עם זאת, בניו יורק, אחרי פחות משלוש שנים של עבודה במשרד הרגשתי מספיק בטוחה וחשבתי שהשוק מספיק גדול כדי שאוכל לבנות חברה בעצמי ואכן לשמחתי העסק שבניתי צמח לאורך השנים וזו ההזדמנות הכי גדולה שהשכלתי לפתח. במישור האישי בניו יורק יש אינספור הזדמנויות תרבותיות. כמובן בימים כתיקונם ולא בעת קורונה. אני נהנית לספוג את מה שיש לעיר להציע החל ממופעי מחול קלאסי ומודרני, הופעות ברודווי, הצגות, תערוכות, סיורי גלריות ועוד. מבחינתי זו אחת ההזדמנויות הגדולות שהענקתי לעצמי עם המעבר ואני מאד משתדלת לפנות זמן לאירועי תרבות אפילו שאני עמוסה, בעיקר בסופי שבוע.
קצת המלצות מקומיות
- ממליצה על סיורי גלריות מודרכים. יש מספר אומניות ישראליות שמעבירות סיורים כמו גבריאלה ויינשקר הנהדרת (שהחליפה את עופרי כנעני המופלאה)
- מסעדות שאני אוהבת- אסיאתי- נובו 57
- מסעדה ספרדית- מסעדה קטנה ורומנטית טעימה וקסומה Salinas
- אנחנו אוהבים להסתובב בצ׳לסי מרקט ולאכול שם בימים שלא עמוס מדי כי יש שם מהכל, בעיקר אם משלבים ביקור בוויטני המקסים ובהיי ליין שיפה בכל עונות השנה.
- ממליצה למי שיש לה ילדים חובבי אמנות לבקר בסיורים מודרכים בוויטני, במטרופוליטן ומוזיאון העיצוב.
- ובתקופה עכשיו, ההמלצה המרכזית היא סנטרל פארק, מורנינגסייד פארק ורכיבה על אופניים לאורך הטיילת של ההדסון.
תני לנו לקנא קצת – החוויה הכי מיוחדת שחווית בשנים שאת גרה כאן
יש כל כך הרבה. מקצועית היתה לי תחושה שאני בסרט כאשר פחות משנה אחרי שעברתי לניו יורק השתתפתי בהפקת ארוע שטיח אדום במגדלי טראמפ בנוכחות טראמפ ומלניה (הרבה לפני שמישהו העלה בדעתו שיהיה נשיא) וראיתי אותם בארוע יחד עם ראפרים מהשורה הראשונה. מאז לשמחתי יזמתי ונכחתי באירועים שכללו פתיחת מסחר בנאסד״ק ובבורסה של ניו יורק, השקות, אירועים באו״ם, מפגשים עם אנשים מעניינים, הקונצרט האחרון של לאונרד כהן ברדיו סיטי, ההופעה של סיינפלד, הקונצרט של בילי ג׳ואל. ניו יורק מייצרת הזדמנויות להרבה חוויות עוצמתיות, צריך רק לדעת לנצל אותן.
טיפים למי שבצעדיה הראשונים המקצועים בניו יורק
- אני מאד ממליצה להתחבר לכל מיני ארגונים וקבוצות שקשורים לתחום העיסוק וגם לארגונים הקשורים לישראל/ ישראלים ולהקפיד על נטוורקינג ומפגשים. אני חברת בורד ב –Israeli Business Forum
- כשרק הגעתי לניו יורק השתדלתי להגיע לאירועים שערכו כדי להכיר ישראלים אחרים בתעשייה
- יש גם את sosa שמארגנים הרצאות ומפגשים עם אנשי היי טק
- אראל מרגלית הקים מרכז סייבר ויזם אירועים,
- ארגון שנקרא 100 women in hedge funds כך הכרתי נשים מצליחות בשוק ההון
מה השאיפות המקצועיות לעתיד?
אני מאד אוהבת ומחוברת לעבודה שלי ומאד רוצה להמשיך להגדיל את העסק, להמשיך להנות מהעבודה ולהפוך את MS-IR לחברה מוכרת שכל מנכ״ל/ית ששוקל/ת הנפקה, ידעו לפנות אלי ולהיות בטוח/ה שיקבלו את הייעוץ הטוב ביותר. בעזרת אלוהי Wall Street! (הערת המחברת|המעריצה השרופה)
זהו, אז גם ניו יורק, גם גג העולם, גם לכבוש יעדים וגם אישה מקסימה מבפנים ומבחוץ. נשבעת! מעריצה את מירי על הדרך שלה, על האמת שלה – בלי תירוצים, פשוט עשייה מלאת מוטיבציה ויעדים. והיא כובשת אחד אחרי השני. באמאשלי!
לעוד נשים ישראליות בניו יורק שמככבות ועושות את ׳זה׳ בעיר הגדולה
שירי רוזנבלט יצחק – מאמנת עסקית
טלי גלאי – מאמנת לפיתוח מנהיגות
אם גם לכן סיפור ישראלי ניו יורקי מעניין ותרצו להשתתף בכתבה פה ממש – דברו איתי annie@dudkiewicz.com