לעוף, לעצב, להשתנות
התאהבתי בחוה כשהיא הזמינה אותי ואת המשפחה לבית שלה בוודסטוק. רק הכרנו אבל כבר אז היא לקחה הימור (מאוד מאוד מאוד גדול) והזמינה משפחה של ג׳ינג׳ים, מבפנים ומבחוץ, להתארח בבית שכולו השער של vogue home. הצבע ששלט בו היה לבן כשהצבע ששלט, ועדיין, אצל ילדיי שלי הוא כל דבר שהוא לא נקי.
מאז ובזכות חוה, דגמנו כל מקום סטייליסטי שנפתח בעיר, ערכנו שיחות נפש על שינויים והשראה, וכל אחת מאיתנו עקבה בשקט, וברעש, אחרי ההפתחות המקצועית של השנייה.
השינוי שחוה עשתה בתקופה האחרונה היה תהליך לא קצר של עבודה מקצועית ואישית פנימית (אשר היה חשוב לא פחות). המותג שלה הוא HAVAYA שבו היא מנהלת ומעצבת בתים. התוצרים הם to die for והיא דוגמא לניו יורקרית שממש בנתה את עצמה מחדש. כל מה שבא לי עכשיו שהיא תבנה את כל מה שמסביבי מחדש גם!
אז ככה, היא נשואה לאהוד (חמוד וחתיך בפני עצמו (הערת המחברת)), ואמא לעמית המתבגרת (15) וברי הבוגרת מלידה, וגרה בניו יורק כבר 16 שנה בבאטרי פארק.
הזמנתי אותה לדבר על השינוי שעשתה (בטוחה שזה יעשה לכן חשק גם).
נתחיל מההתחלה
תמיד היה לנו את זיק ההרפתקאות ואחרי שהתחתנו צצה הזדמנות מטעם העבודה של אהוד (שהיה להם משרד בניו יורק) לנסוע ולטעום מהתפוח. נתנו לנו לנסוע לשלושה חודשים וסידרו לנו דירה פיצית באיסט וילאג׳ על Avenue A ורחוב 6. הגענו, טעמנו והתאהבנו בענק. העיר הגדולה, הקוליות של השכונה, האנשים, האופציות של העבודה… זאת היתה אהבה ממבט ראשון.
אני בזמנו עבדתי בקרן הון סיכון בארץ אז פשוט המשכתי לעבוד מרחוק ואהוד טעם מה לזה לעבוד בחברה אמריקאית. אחרי שלושה חודשים של טעימה, חזרנו לארץ העמסנו את אריק הכלב וכמה בגדים וחזרנו לניו יורק.
בהתחלה עוד המשכתי לעבוד מרחוק (הייתי אנליסטית) אבל אחרי כמה חודשים קיבלתי אישור עבודה והצטרפתי לחברה אמריקאית ענקית בתחום הסמיקונדקטור בתפקיד של תמיכת מכירות.
טוב יאללה, התגלגלות מקצועית
חתיכת התגלגלות. אחרי שנה בחברה האמריקאית קיבלתי הצעה מחבר של חבר להצטרף לחברת היי טק ישראלית בתחום הפרסום באינטרנט בשם eyeblaster בתפקיד של אסטרטגיית מוצר. החברה גדלה ואני איתה ואחרי כמה שנים החברה הונפקה בנסדק ואני החלטתי לפרוש כנפיים ולעבור לתפקיד פתוח עסקי בחברה אחרת בתחום. מפה לשם ואחרי כמה קפיצות בין חברות ותפקידים שונים הגעתי לנהל את תחום הפתוח העסקי בחברה אמריקאית ציבורית בשם Telaria.
רומן צדדי אמריקאי
במקביל לכל הסיפור הזה, התפתח לו רומן צדדי – כזה שקשור לאהבה שלי לבתים .ממש כשהגענו הכרנו זוג אמריקאי מקסים שהיה לו בית באזור וודסטוק. ביקרנו אותם המון, ממש כל כמה שבועות, וככה התחלנו להכיר ולהתאהב בעיירה ובאזור פה. אלוהים יודע איך הם סבלו אותנו כל השנים האלה אבל אנחנו עד היום מודים להם על הסבלנות והאירוח המקסים. Fast forward שבע שנים, הבנו שהגיע הזמן שיהיה לנו מקום משלנו, מצאנו בית מבודד בטבע שאנחנו ממש אוהבים שיפצנו אותו והתחלנו להגיע אליו כמעט כל סוף שבוע. חשבנו שזה השילוב האידאלי – היתה לנו דירה קטנה בעיר אבל עמית נולדה והתחיל להיות צפוץ. הנסיעה צפונה לטבע בסוף שבוע נתנה לנו מרווח פיזי ונפשי. אחרי שברי נולדה והמחויבויות זמן בעיר גדלו, התחלנו להשכיר את הבית לסופי שבוע שבהם לא יכולנו להגיע לוודסטוק. ככה עם השנים פיתחתי מומחיות באיך להשכיר בתים כמו שצריך – איך לעצב, איך לשווק ואיך לתת שרות וחוויה נעימה לאנשים שמחפשים לצאת מהעיר. גיליתי שאני ממש אוהבת את זה.
זה הזמן לשינוי קריירה?
אחרי 15 שנה בתחום ההייטק והפרסום, הגעתי למצב של מיצוי טוטלי. כבר לא התחברתי לתחום הפרסום ולמה שהוא מייצג והתחלתי להרגיש ששינוי הוא אפשרי. ברגע שהגיעה ההזדמנות דרך re org שנעשה אצלי בחברה, הבנתי שזה הזמן לעצור ולהסתכל פנימה. למזלי קיבלתי מתנה גדולה בדמות תקופת פיצויים ארוכה מהעבודה, ככה שהיתה לי האפשרות לעצור בנחת ובאמת לחשוב על איפה אני בחיים ולאן אני רוצה ללכת.
No turning back
לא ידעתי מה כן אבל ידעתי שני דברים:דבר ראשון, ידעתי מיד מה לא – ידעתי שלעולם הפרסום אני לא חוזרת. מאז לא הסתכלתי אחרונה.
לפני הכל, תהליך פנימי
דבר שני, ידעתי שאני צריכה לעצור. אני טורבו של עשייה, של ׳doing׳. חברים עוד מגיל 20 מכנים אותי ה ‘תקתקנית׳. קלטתי שאני לא ממש יודעת להיות ב ׳being ׳ אז פשוט עצרתי ולמדתי מה זה אומר. קראתי הרבה ספרים (ממליצה מאוד להבין ולהתעמק בספר the power of now של טולה ו ב flow של ציקצנטמיהלי וב mindset של דוואק) שמעתי פודקסטים בנושא, למדתי לעשות מדיטציה (עדיין קשה לי), התחברתי לעצמי ולדברים שעושים לי טוב, דיברתי עם בעלי וחברות טובות ואנשים שאני מעריכה – בקיצור עשיתי תהליך חיווט מחדש לעצמי.
זה לקח לי כמה חודשים טובים וממש לא היה קל. מצד אחד היתה תחושה מדהימה של שליטה בחיים שלי אבל מצד שני סבלתי מתחושות של מצבי רוח משתנים בקיצוניות ומאי וודאות – שני מצבים שמעולם לא חוויתי.
בסוף התהליך (זה לא ממש סוף. אולי הסוף של ההתחלה כפי שקומו, המושל של ניו יורק, ציטט את צ’רצ’יל השבוע:) הבנתי כמה דברים:
תובנות חשובות לקראת הבאות
- אני חייה פעם אחת ואני הולכת למצות את הזמן שלי פה בלעשות דברים שעושים לי טוב.
- כל עוד אני מכוונת מטרה מחוברת לכשרון שלי ופועלת מבפנים, כל מה שאני אבחר לעשות יצליח.
- אף פעם לא מאוחר מידי לעשות שינוי וכדי לעשות את זה, הדבר החשוב ביותר הוא הגמישות המחשבתית והידיעה ששינוי מחשבה הוא אפשרי (זה אולי החלק הקשה ביותר להטמיע).
הגשמת אהבות
החלטתי להגשים את האהבה הגדולה ביותר שלי. מעבר למשפחה וחברים טובים יש לי אהבה עמוקה לבתים – יש לי איזה חיבור לא ברור לעשייה שקשורה לבניית בתים. הבית שלנו הוא המקום החשוב ביותר. זה המקום בו אנחנו משילים את הבגדים והמסיכות ואנחנו מקיפים את עצמנו בדברים החשובים לנו ביותר – אנשים שאנחנו אוהבים ואהבה עצמית. אני מאמינה שהבית שלנו צריך לשקף את זה בצורה שהוא נראה ובאיך שהוא מרגיש.
ועכשיו, העסק החדש
הקמתי את HAVAYA בפברואר 2019 כמתנת יום הולדת 45 לעצמי. אני מתכננת ומעצבת דירות לאנשים שגרים בעיר. בנוסף (וזה עיקר עבודתי) אני גם מעצבת ואחכ גם מנהלת ומשכירה בתים עבור אנשים שיש להם בתי נופש באזור וודסטוק והסביבה.
משמעות השם HAVAYA בעברית הוא ׳להיות׳ והוא מסמל עבורי את התהליך שאני עוברת ואת המטרה שלי – לבנות בתים שאנשים יוכלו לאהוב ולהיות. Spaces for people to love and just be. אני נהנית מהתכנון מהדמיון של איך חלל יכול להראות אבל אני עוד יותר נהנית מהעבודה עם הלקוחות שלי – להבין את הסיפור שלהם, מה חשוב להם בחיים ולנסות לשקף את זה באיך שהבית נראה ומרגיש. הלוגו שלי נראה כמו כדור פורח והוא מסמל את תחושת הריחוף Flow שאני מרגישה כשאני עובדת, ובתקווה גם את האהבה של הלקוחות שלי לבתים שלהם. זאת הסיבה שאני משלבת הרבה כדורים פורחים וגם פרפרים (מעוף וטרנספורמציה) בבתים שלי.
אני אוהבת לחלום על הבתים שאני מתכננת, ולראות איך מחלום נבנה לו בית. אני אוהבת ליצור הרבה דברים בידיים, לשפץ ריהוט בעצמי ולהתנסות בסגנונות וסטייל שונים (מסגנון צבעוני אקלקטי בבית בכפר לסגנון מינימליסטי סקנדינבי בבית בקליפורניה). אני אוהבת לראות את התגובות של הלקוחות שלי כשהם נכנסים לבית אחרי. במיוחד אני מתרגשת כשהלקוחות שלי הם ילדים וההורים שולחים לי וידאו שלהם נכנסים לחדר, זה עושה לי את היום. לגמרי.
יש גם קשיים
אני חושבת שהקושי העיקרי הוא האי ודאות שנובע מהיותי עצמאית לראשונה בחיי. עם הזמן למדתי לשחרר ולחיות קצת יותר בנוח עם החוסר וודאות אבל זה עדיין לא פשוט.בנוסף יש תחושה של בדידות מסויימת בכל נושא קבלת ההחלטות. אני עובדת ללא שותפים וכל דבר שאת רואה אצלי (האתר, הלוגו, השיווק, הבתים עצמם, הניהול, אסטרטרגיית המוצרים וכו) נבנה במו ידיי. אני מקווה בהמשך למצוא את הבן אדם הנכון להכניס לעסק ולחלוק איתו את המחשבות ואת העבודה!
התמודדות עם המשבר הנוכחי
הפרויקטים בעיר נעצרו כמובן אבל מיצד שני פנו אליי הרבה משפחות מהעיר שחיפשו מפלט מהדירות הקטנות אל בתים גדולים יותר בטבע. הבתים שאני מנהלת הושכרו די מהר לטווח ארוך וכרגע אני בתהליך של להכין עוד בתים יפים ונעימים.
מה זה אומר להכין בתים ואיך זה נעשה בתקופה כזאת:אני מזהה בית עם פוטנציאל (מרווח, מבודד, שיושב על שטח יפה בטבע) ואני מתכננת אותו מחדש כדי שיתאים למה שאנשים בעיר מחפשים. הרבה פעמים זה קשור לתכנון מחדש של החלל שיאפשר מספיק מקומות לינה ופינות מכוונות חוויה (פינת ארוח מספיק גדולה, פינת movie night, חדר משחקים, פינת מדורה בחוץ, פינות ישיבה בחוץ וכו) אבל זה תכנון של החוויות בבית (מה אנשים שבאים לסופש אוהבים לעשות ואיך לעזור עם זה מבחינת שירות).
יש לי כרגע פרויקט של בית גדול בתהליך – התכנון כבר הסתיים (הרבה נעשה בשלט רחוק עם הלקוח) והביצוע מתחיל השבוע. הספקים שלי עדיין מתפקדים והחבילות ממשיכות להגיע. האתגר הגדול הוא בביצוע כיוון שאני לא מוכנה לסכן אף אחד מהצוות. זה ייקח קצת יותר זמן כיוון שכל בעל מקצוע יעבוד לבד כמה ימים, במקום שתהיה עבודה משותפת של הצוות. מבחינתי זה אתגר מעניין ואני שמחה להיות מסוגלת להמשיך להעסיק אנשים שצריכים את ההכנסה הזאת.אני גם מנסה לתמוך בנשים בעלות עסקים קטנים, כיוון שלהן קשה יותר מהחברות הגדולות. הכוונה שלי היא לשלב נשים שיש להן עסק של מוצרים לבית בפרויקט הנוכחי ובבאים.
שניה, איך את בכלל יודעת לתכנן בתים?
יש לי תואר ראשון במימון ותואר שני בשיווק ומנהל עסקים מהבין תחומי. זה מאוד עוזר כיוון שאחד הדברים החשובים ביותר במקצוע הזה הוא תכנון נכון של הבתים והחללים אבל בעיקר של התקציבים. אני גם משקיעה הרבה זמן בבניית תהליכים כדי שיהיה לנו צפי מדויק לגבי לוחות זמנים ועלויות. העבודה של הרבה שנים בתחום הטכנולוגיה לא היתה לחינם – אני מנסה ליישם טכנולוגיות חדשות בתחום העיצוב והאופטימיזציה של ניהול הבתים ויודעת איך ליצור מוצרים וגם חוויות שאנשים מחפשים. בנוסף אני גם לומדת עצוב ותכנון חלל ב Parsons וגם עושה תכנית יזמות, אבל הרבה מהלימוד פשוט מגיע משנים של נסיון.
טוב, יאללה – קצת על ניו יורק אהובתינו
טומו סושי – מסעדה יפנית עם הסושי הנמס ביותרבעולם. זה סוד כמוס אז מקווה שהקוראות יעריכו את זה 🙂 האיסט וילאג – כל הרחובות הקטנים ובמיוחד רחוב 9 בין הראשונה ל A. זו השכונה שעושה לי הכי שמח על הלב. Anthropologie – מחלקת הבית, אי אפשר לטעות שם. אני משתמשת הרבה בדברים שלהם בבתים שאני יוצרת. מוזיאון וויטני – יש לי שם מנוי קבוע. אוהבת את המבנה את האומנות המתחלפת ואת העובדה שאפשר לעבור אותו בשעתיים ולא לגמור משעמום את הבנות שלי.
וחברות בניו יורק
בעיקר ישראליות. יש לי שלוש חברות ממש טובות כולן ישראליות (אחת בקליפורניה, אחת בישראל ואחת בבוסטון). יש לי גם חבר מאוד טוב ישראלי – בעלי הנחמד – שעוזר לי לחשוב ולהרים אותי כשצריך.
עכשיו תורי, מסכמת
כמה שאני מכירה את חוה, זאת הפעם הראשונה שהיא ככה חשפה את כל ההתגלגלות שלה ב full volume – מולי ומולכן. בזכותה גם הפעלתי את הילדים, שבניגוד ל'מלאכיות של צ׳רלי' שהיא מגדלת, אצלי הם יותר כמו ׳מותק הילדים השתגעו׳, לצבוע לי את פינת העבודה.
כנסו לאתר שלה לקבל השראה, להרגע, ולראות את העיצובים והפרויקטים שלה ואת הבתים באיזור וודסטוק שהיא עיצבה ועכשיו מנהלת. למי שמחפש לצאת מהעיר לשבוע או יותר מוזמן כמובן לפנות אליה דרך האינסטאגרם.
עוד כמה מילים ממנה אליכם
קודם על המון תודה חן על הרעיון הזה שלך של קידום עסקים, במיוחד בתקופה לא פשוטה שכזאת. את באמת משהו מיוחד. אני אשמח לעזור למשפחות בניו יורק סיטי שמחפשות בתים בוודסטוק להרגע בהם. אני ממש אשמח גם לדבר עם אנשים שקנו בתים באפסייט ניו יורק וצריכים עזרה בלהשכיר ולנהל אותם כדי לראות הכנסה ו ROI. ודבר אחרון, אני מעוניינת בשיתופי פעולה עם בעלות עסקים בניו יורק (צלמות, ציירות, אומניות, יצרניות ריהוט וכו) ולשלב את האומנות שלהן בבתים שלי. זה יכול להיות win win.
״השמיים הם הגבול ואני בסהכ פרפר שחי פעם אחת. סתם, לא יודעת אבל אני זורמת״
Havaya.co Instagram: havakelman
אם אתן גם מעוניינות להתראיין ולספר את סיפורכן, תמיד אשמח annie@dudkiewicz.com
בואו תקראו את הסיפורים של
יעל גולדמן | סטייליסטית ניו יורקית מהממת
זהר כרמי | גילתה את הווטסו לניו יורקרים
7 מחשבות על “על בתים, כדורים פורחים, פרפרים ומה שביניהם | חוה קלמן, אוהבת בתים (מאוד)”
סיפור מלא בהשראה, מרתק, מקסים, ואוףףףףף בא לי גם…
חווה את אלופה
עלי והצליחי
אמיר קלמן
אני מסכימה עם כל מילה שלך!
כל כך נהינתי לקרוא. אני גם ברילוקיישן וגם מעצבת פנים. אוהבת לעצב ולהתעסק עם עיצוב למרות שבגרמניה פחות עוסקת בזה בתור מקצוע. רק את שלי ומעט של חברות. חזרתי "למקורות" והתחלתי עם פרטים מעוצבים אבל לצערי לא בניו-יורק….
גברת! הדברים שאת עושה עומדים בפני עצמם והם נהדרים!! תמשיכי בדרכך 🙂
סיפור מעניין! והעיצובים וואו!
הבתים שלה מהמממים – מניסיון אישי וקרוב!